start business

Oman yrityksen perustaminen vaatii rohkeuden lisäksi myös paljon huolellista suunnittelua. Itse liiketoimintasuunnitelman lisäksi vaaditaan myös paljon muuta, kuten toimistotilat. Jo pelkkien työtilojen kuntoon saaminen saattaa olla iso urakka. Tästä syystä suunnittelu nousee tärkeään rooliin, muuten työn määrä voi yllättää ja urakka saattaa tuntua mahdottomalta.

Toimiston perustaminen

Taustatyön tekeminen on tärkeää ja onneksi nykyisin tarvittavan tiedon voi löytää internetistä, esimerkiksi yrityksen perustamisen vaiheista kertoo Yrittäjät-järjestö.

Kun yrityksen perustaminen on siinä vaiheessa, että paperityöt alkavat olla hoidettu ja liiketoiminta on valmis starttaamaan, tarvitaan vielä toimistotilat. Ennen toimistotilan etsimistä tulee miettiä mitä vaatimuksia oma yritys tiloille asettaa. Kuinka monta työntekijää aiotaan työllistää, mikä olisi sopiva sijainti (tehdäänkö esim. paljon asiakaskäyntejä), asettaako liiketoiminta tiloille joitain erikoisvaatimuksia, esimerkiksi sähkönkäytön suhteen ja tietenkin, millä budjetilla lähdetään liikkeelle. On hyvä muistaa, että myös vanhat tilat voidaan kunnostaa uutta vastaaviksi, esimerkiksi uusimalla tilojen parketti.

Toimiston kalusteiden ei välttämättä tarvitse olla upouusia, sillä on olemassa liikkeitä, jotka ovat keskittyneet käytettyjen toimistokalusteiden myymiseen. Usein kalusteet ovat lähes uutta vastaavia ja uuden työpöydän hinnalla voi helposti saada kolme käytettyä, joten käytettyjen toimistokalusteiden tarjontaan tutustuminen kannattaa. Uudelle yrittäjälle apua tarjoavat myös TE-palvelut. Loistava tapa päästä alkuun ja saada arvokkaita vinkkejä, joka on myös tärkeää itse liiketoiminnan kannalta, on tutustua muihin saman alan yrittäjiin.