Kauppareissu on tänä päivänä suurimmalle osalle kuluttajista surffailuretki nettimaailmaan. Verkkokaupassa voi jopa suorittaa ruokaostokset! Mahdollisuudet ja vapaudet verkkokaupalla ovatkin suuremmat ja riskit pienemmät kuin perinteisellä yrityksellä. Yrityksen ulkoasu on helposti valittavissa ja vaihdettavissa; sen voi muokata juuri oikealle kohderyhmälle sopivaksi ja ennen kaikkea verkkokauppa löytää asiakkaat helposti verkkoliittymien välityksellä. Eduksi vielä on sekin, että maksutapoja on monia, laskua ei tarvitse suorittaa välittömästi ja tietysti ostokset toimitetaan asiakkaan valitsemaan osoitteeseen.

Yrittäjän elämä on siis helpompaa verkkoyrittäjänä, kun yrityksen perustaminenkin on usein vain joidenkin klikkauksien päässä. Netissä voi surfata sivustoille, joiden avulla on helppo luoda oma nettiyritys. Yrittäjä välttyy monilta kuluilta aina tilavuokrista henkilöstön palkkoihin, tietysti riippuen yrityksen luonteesta. Yrittäjä itse voi myös pysyä anonyyminä. Ennen kaikkea verkkokaupassa voi myydä mitä tahansa kenelle tahansa – vai voiko sittenkään? Yrittäjän oma vastuu tulee tässä vaiheessa vastaan, ja hänen on pidettävä itse huolta siitä, että lakipykäliä tulee noudatettua. Mitään laitonta ei voi myydä ja kuluttajasuojalakia on noudatettava.

Entä jos asiakas haluaa palauttaa tuotteen, koska se ei vastaa netissä annettua kuvausta? Kuka on silloin oikeassa? Minkälainen on tuotteen takuu? Online-yrittäjän isoin haaste onkin ehkä juuri se, että lakisäädökset tällaisissa kysymyksissä voivat vielä olla tulkinnanvaraisia. Kun myyjä ja asiakas eivät myöskään kohtaa henkilökohtaisesti, on haasteellisempaa rakentaa kahdenkeskeistä luottamusta ja tyytyväisiä asiakassuhteita.