Mainosta yritystäsi

Author: admin

960654-marketing

Aivan liian harvat yritykset nykypäivänä osaavat markkinoida ja mainostaa yritystään oikein, saatikka tarpeeksi. Varsinkin pienet yritykset tyytyvät vakioasiakkaisiin, ja tuudittautuvat siihen uskoon, että kyseiset asiakkaat tuovat leivän pöytään myös jatkossa. Tämä saattaa olla kuitenkin kohtalokas ajattelutapa, sillä uskollinen asiakaskunta ikääntyy, ja nuorempi sukupolvi kilpailuttaa palvelut ja tuotteet hyvinkin nopeasti. Nuoremmalle sukupolvelle ei riitä välttämättä ”se tuttu kasvo”, vaan hinta ratkaisee yhä enemmän.

Liikelahjat eli profiilituotteet, ovat edelleen hyvä keino mainostaa ja markkinoida yritystä. Axonprofil muun muassa myy laadukkaita liikelahjoja netin kautta. Asiakkaille on kannattavaa jakaa esimerkiksi kyniä, joihin on painettu firman logo ja yhteystiedot. Liikelahjoilla on edelleenkin suuri merkitys yritysten markkinoinnissa, vaikka sähköiset kanavat haukkaavatkin isoimman palan mainonnan kakusta. Jatkuvasti kehittyvä teknologia ja sähköisten kanavien kehittyminen, asettavat uusia haasteita yritysten markkinointiin, samalla antaen lisämahdollisuuksia näkyvyyteen. Verkkosivusto on tärkein kanava yritykselle näkyä sähköisesti, lehtimainonnan jäädessä armotta taka-alalle. Lehtimainonta, tv- sekä radiomainonta ovat kalliita kanavia, tosin hyvin tehty tv- tai radiomainos tavoittavat suuren määrän asiakkaita samaan aikaan.

Tunnista oikeat markkinointikanavat

Varsinkin pienten yritysten, on vaikeaa markkinoida itseään edullisesti. Koska pääomaa ei ole sijoittaa TV- tai radiomainoksiin, täytyy löytää oikeat markkinointitavat mahdollisimman pienellä budjetilla. Pienelle yritykselle kivijalan rakentaminen on erityisen tärkeää. Mikä on yrityksen erityisosaaminen – sitä tulee korostaa. Ei kannata yrittää tehdä montaa asiaa puolivillaisesti, vaan keskittyä omaan osaamiseen. Laatu ja asiakaspalvelu ovat niitä perusarvoja, jotka yrityksen tulee omaksua. Jos näistä arvoista pidetään kiinni ja kehitetään jatkossakin, tyytyväiset asiakkaat pysyvät ja suosittelevat firmaa eteenpäin. Yrityksen ei välttämättä tarvitse käyttää mainontaan suuria summia jos kivijalka on rakennettu oikein. Toki laadukkaasti toteutetut nettisivut kannattaa hankkia, joiden kautta voi kertoa asiakkaille uutuuksista ja tarjouksista. Verkkosivusto on tärkeä myös sen vuoksi, että suurin osa nykypäivän asiakkaista etsii palveluita ja tuotteita ensimmäisenä netin kautta. Yhden lehtimainoksen hinnalla saa helposti tehtyä hyvät nettisivut yritykselle, ja ne tuottavat rahaa ja asiakkaita yritykselle myös tulevaisuudessa.