Laminaattilattia

Author: admin

Laminaattilattia on helppo asentaa ja hoitaa ja se on kestävä. Laminaatin runko koostuu HDF tai MDF-levyistä, eli siis erilaisista puukuiduista jotka on puristettu yhteen. Pinta koostuu yhteenliimatuista muovikerroksista ja kalvoista. Markkinoilta löytyy kuitenkin hyvin erihintaisia ja -laatuisia laminaatteja, tässä yhteydessä puhutaankin eri käyttöluokista joita on yhteensä olemassa kuusi. Alimmat käyttöluokat on tarkoitettu kevyempään käyttöön, kun taas ylemmät luokat soveltuvat esimerkiksi liikehuoneistoihin. Hinnat vaihtelevat samalla 5-50 euroa/neliö.

Hyvä Laminaatti on vahvuudeltaan n. 7-8 mm. Huono puoli laminaatissa ehkä on se, että se jäljittelee puuta ulkonäöltään, mutta siinä ei siis ole lainkaan aitoa puuta, vaan se on muovinomainen ja usein kiiltäväpintainen. Samalla laminaatti on kylmäpintainen, joskin sen alle voi asentaa lattialämmityksen. Laminaattilattia toimii ns. Clic-järjestelmällä, joten se on helppo asentaa, ja sen voi asentaa vanhan lattian päälle.

Laminaatin hoitaminen on samoten helppoa muovimaisen pintakalvon ansiosta. Puhdistus tulee suorittaa nihkeällä liinalla, sekä laminaattipinnalle tarkoitetulla puhdistusaineella. Laminaatti on arka vedelle, esimerkiksi lattialle kaatunut vesi tulee kuivata pikaisesti. Tosin tässäkin tapauksessa laadukkaimmat laminaattimateriaalit kestävät paremmin kosteutta, ja niiden on todettu toimivan hyvin jopa usein pestävissä eteistiloissa. Kaunein laminaattilattia saadaan eläväpintaisella levyllä, jossa ikään kuin näkyy puunjuovia, vahvin pinta tosin on se kiiltävämpipintainen vaihtoehto. Laminaattilattia on kestävä verrattuna aitoon puuhun, se ei naarmuunnu helpolla, mutta jos siihen jokin kolhu pääsee tulemaan, on se toisaalta vaikeasti korjattavissa koska pintahan ei ole hiottavissa.