Kovapuulattiat

Kovapuulattia muistuttaa hyvin paljon aitoa täyspuulattiaa tai parkettia. Niillä kaikilla on samanlaisia ominaisuuksia, mutta tietyillä eroilla jotka on hyvä tiedostaa. Kaikissa kolmessa materiaalissa on aitoa puuta pinnassa, kovapuussa kuitenkin ohuin kerros, keskimmäinen kerros on hdf-puukuitulevyä, vahvuus sillä on 8 mm. Koska kovapuulattia on ohuempaa, se soveltuu hyvin asennettavaksi entisen lattian päälle, se on edullisempaa n. 20-30 euroa / neliö, kun taas aito puu on hinnaltaan n. 35-110 euroa / neliö. Kovapuulattia on siis hyvä valinta sellaisiin tiloihin joihin halutaan puuta, ja tapauksissa joissa lattian on oltava ohuempi ja hinnan edullisempi.

Kovapuuta on myös saatavana eri sävyisinä kuten aitoakin puuta, käytössä se on samalla lämpimämpi kun taas esimerkiksi laminaatti joka tuntuu kylmältä jaloissa. Hoito-ominaisuuksiltaan kovapuulattia muistuttaa laminaattia, sillä se on arka kosteudelle, eli se tulee puhdistaa nihkeällä pesuliinalla vettä vältellen. Haittapuoleksi kovapuulattiassa voidaan katsoa se, että aidon puun tavalla se saattaa naarmuuntua. Tosin tavallisessa arkikäytössä ei synny niin syviä naarmuja että ne yltäisivät pintakerrosta syvemmälle.

On tosin otettava sekin seikka huomioon, että kovapuuta ei voi hioa parketin tai aidon puun tapaan, eli siinä mielessä se on kertakäyttöinen lattia. Samalla vielä lisättäköön, että Parketin hiominenkin on sekä työlästä että kallista, joten siinä mielessä samalla vaivalla ja hinnalla jo asentaa uuden kovapuulattian millä hioisi vanhan parketin. Kovapuulattian asennus on helppoa lukkopontin ansiosta.