Älykodin voi rakentaa myös itse

Omasta arjesta voi rakentaa älykkäämmän ja samalla toimivamman pienellä vaivalla. Vaikka asuisit jo vanhemmassa asunnossa tai sinulla ei ole käytettävissä teknologiaan suuria summia, on netissä hyvä valikoima älyratkaisuja kaikenlaisille budjeteille ja talouksille. Älykotia ei tarvitse omistaa vaan sen voi luoda myös itse.

Viihdy kodissasi

Vapaa-aika on hyvä pyhittää rentoutumiseen ja palautumiseen. Tiesitkö, että hyvin monet kodin toiminnot ja askareet voi ulkoistaa? Ehkä tunnet jo robotti-imurit sekä nurmikon mallikelpoisena pitävät robottiruohonleikkurit, mutta halutessasi voit automatisoida paljon muitakin kodin toimintoja ja lisätä samalla kotisi viihtyvyyttä. Tästä esimerkkinä on kodin ilmanlaadun tarkkailu sekä älykkäät yrttiviljelyjärjestelmät, jotka tuovat myös estetiikkaa ja veden solinaa kotiisi.

Lisää kotisi turvallisuutta älyratkaisuin

Onnettomuuksia sattuu kohtalaisen harvoin, mutta tapahtuessaan ne voivat aiheuttaa suuria kustannuksia. Nykyaikainen älyteknologia mahdollistaa esimerkiksi tulipalojen tai vesivuotojen havaitsemisen hyvissä ajoissa älykkäiden sensoreiden avulla. Voit myös lisätä kodin turvallisuutta asentamalla asuntoosi valvontakameroita tai hankkimalla kotiisi ohjelmoitavia valoja, jotka syttyvät myös silloin, kun et ole kotona. Näin murtovarkaat pysyvät varmemmin poissa.

Pidä huolta rakkaimmistasi

Kun olemme itse poissa kotoa, voi mietityttää, miten koiranpentu pärjää yksin kotona tai pääseekö lapsi turvallisesti koulusta kotiin. Myös näihin tarpeisiin löytyy edullisia ja helppokäyttöisiä ratkaisuja. Esimerkiksi lapsen reppuun kiinnitettävä jäljitin tai lapsen kotiin saapumisesta ilmoittava älylukko vähentävät aikuisten stressiä. Lemmikkitalous ilahtuu esimerkiksi ruokinta-automaatista tai valvontakamerasta, josta voit seurata lemmikin touhuja etänä.